This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Római Travertin Mészkő

Könnyen alakítható, divatos kő mediterrán és klasszikus épületekhez

Az építészeti és divatirányzatnak megfelelően több, mint 2000 éve töretlenül alkalmazzák. Ennek fő oka, hogy széleskörűen felhasználható anyag. Alkalmas mind kül-, mind beltéri használatra padlóburkolatnak, pultoknak, párkányoknak, járófelületnek, terasznak, fedlapoknak és oldalfali díszburkolatnak egyaránt. A mészkő üledékes kőzet, amely nagyobb tömegű állóvizekben eredetileg laza formában ülepedik le. Anyagának legalább 90%-a kalcium-karbonát. A fennmaradó rész tartalmazhat mésziszap-szemcséket, kövület-töredékeket, valamint más törmelékes szemcséket. Ezt a kezdetben hézagos üledéket a későbbiekben rárakódott rétegek tovább tömörítették, így végül egy csak kissé hézagos tömör kőzet alakult ki. A mészkő-travertin szivacsos szerkezetű, speciális felületkezelést, tömítést igényel. Jelenleg az egyetlen olyan magyar cégként vagyunk jelen a piacon, akik a travertin minden megmunkálási folyamatát elsajátították és alkalmazzák. Cégünk sok időt és energiát fektetett a hazai szakemberképzésbe. Munkatársaink Rómában, a helyi mesteremberektől tanulták meg ennek az anyagnak a pontos és egyetlen lehetséges kitöltési technológiáját. A természetes mészkövek színárnyalatai változnak, amit a kitöltésnél figyelembe kell venni a tökéletes összhatás érdekében. A mások által alkalmazott és javasolt fugázással szemben, az általunk használt technológiával végzett kitöltés időtálló, nem folyik ki, a hőtágulási együtthatója a kőével meggegyező, és egybecsiszolt felület képezhető belőle.

Referenciáink

Az mészkő-travertin jelenleg az építőipar legkedveltebb anyaga, lágy tónusú színárnyalatai és könnyű faraghatósága, alakíthatósága miatt. A felületi hézagok szakszerű tömítése szükséges az időtállóság érdekében! Akár matt, fényes vagy antikolt felületet igényel a vásárló, szakembereink elvégzik a tömítést és a polírozást. A mészkő-travertin táblákban érkezik hozzánk, és a kívánt méretben vágjuk fel, így egyedi méretigényekhez is tudunk igazodni! Nálunk nem csak megvásárolhatja, hanem el is készítettheti mészkő-travertinből egyedi elképzelését. Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.

A mészkő-travertin jellemzői

Az építészeti és divatirányzatnak megfelelően több mint 2000 éve töretlenül alkalmazzák. Ennek fő oka, hogy széleskörűen felhasználható anyag. Alkalmas mind kül-, mind beltéri használatra padlóburkolatnak, pultoknak, párkányoknak, járófelületnek, terasznak, fedlapoknak és oldalfali díszburkolatnak egyaránt.

A mészkő üledékes kőzet, amely nagyob tömegű állóvizekben eredetileg laza formában ülepedik le. Anyagának legalább 90%-a kalcium-karbonát. A fennmaradó rész tartalmazhat mésziszap-szemcséket, kövület-töredékeket valamint más törmelékes szemcséket. Ezt a kezdeben hézagos üledéket a későbbiekben ráarkódott rétegek tovább tömörítettlék így végül egy csak kissé hézagos tömör kőzet alakult ki.

A mészkő-travertin szivacsos szerkezetű, speciális felületkezelést, tömítést igényel. Jelenleg az egyetlen olyan magyar cégként vagyunk jelen a piacon, akik a travertin minden megmunkálási folyamatát elsajátították és alkalmazzák. Cégünk sok időt és energiát fektetett a hazai szakemberképzésbe. Munkatársaink Rómában, a helyi mesteremberektől tanulták meg ennek az anyagnak a pontos és egyetlen lehetséges kitöltési technológiáját. A természetes mészkövek színárnyalatai változnak, amit a kitöltésnél figyelembe kell venni, a tökéletes összhatás érdekében. A mások által alkalmazott és javasolt fugázással szemben, az általunk használt technológiával végzett kitöltés időtálló, nem folyik ki, a hőtágulási együtthatója a kőével meggegyező, és egybecsiszolt felület képezhető belőle.

travertin

Római Travertin

A legnépszerűbb édesvizi mészkő fajta nem más, mint a lyukacsos szerkezetű Római travertin, amely fő ásványa a kalcit. Ezt az igazán természetközeli követ padlóburkolatként érdemes alkalmazni, hiszen nemcsak kopásálló, hanem könnyedén tisztán is tartható. Fahatású, vízhatlan és kopásálló. Különleges tulajdonságai közé sorolhatjuk, hogy hő hatására kivilágosodik, nedvesség hatására pedig elsötétedik. Az UV sugarakkal szemben nagy az ellenállása. Bármilyen építészeti stílusba beilleszthető a változatos szín- és formavilágának hála. Egyedi textúrái könnyen elvarázsolják az embert.

A travertin mészkő burkolat a kőburkolatok közül az egyik legnépszerűbb, gyakran használják fel azt ablakpárkány burkolására, ugyanakkor csodás falburkolat lehet belőle. A mészkő római travertinek bár tömítetlen táblákban érkeznek hozzánk, a mészkövet mi már tömített kivitelben, késztermékként értékesítjük tovább. A táblákat a megrendelő által kiválasztott méret alapján vágjuk vissza, a vágott mészkövet pedig még ugyebár tömítjük is, melyhez tetszőlegesen választhat bárki a fényes, matt vagy éppen antik hatással, amennyiben a megálmodott design úgy kívánja. Változatos színpaletta van biztosítva megrendelőink számára még a mészkövek esetében is, így ha netán máshol korlátozott volt a lehetőségek száma, nálunk megtalálhatja a színek, árak és méretek terén az elképzeléseinek megfelelő megoldást! Weboldalunk főoldal felületén megtalálja az árlistát, ugyanitt a kapcsolattartási cím, telefonszámok egyaránt fellelhetők.

tudta blokk