This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Márvány
Minőségi burkolatok

Erőt és eleganciát sugárzó, igény szerint könnyen alakítható természetes kőzet

Ellenálló, mégis könnyen faragható, sokrétűen felhasználható anyag. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően padló- és falburkolatnak felhasználva a belső tereknek egyedülálló, exkluzív megjelenést biztosít. Készülhet márványból mosdópult, bárpult, lépcső, ablakpárkány, homlokzati burkolat, padlólap, asztallap vagy akár kandallóburkolat. Raktárainkban a világon előforduló márványok jelentős részét megtalálja. Nálunk nem csak megvásárolhatja, hanem el is készíttetheti márványból egyedi elképzelését. Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.

A márvány jellemzői

A márvány azért foglal el évszázadok óta különleges helyet a természetes kövek között, mert hosszú idő alatt, különleges körülmények között, egy speciális metamorfózis során alakul ki. A Föld mélyében, nagy nyomás alatt, igen magas hőmérsékleten kristályosodik ki mészkőből, majd a kőzetlemezek mozgásainak hatására felszínre kerül.

Referenciáink

márvány képek

A kristályosan szemcsés márvány szerkezete tömörebb mint a mészkőé. Felülete polírozva gyönyörű csillogó, színvilága gazdag. Mint a természetben található bármely bányászott kő, úgy a márvány is csodálatos színvilággal rendelkezik. A teljesen fehértől a feketéig, a színskála szinte minden árnyalatában előfordul, akár vörös, sárgás és zöldes színben is elérhető. A frissen tört márványlapokon a szemcsék erősen fénylenek, innen kapta a kő a marmarein (‘fényleni’) görög szóból nevét.

márvány színek
márvány2

Márvány fajták

carrara

Carrara

Olaszország egyik legnépszerűbb, ikonikus márványtípusa. A színe a fehértől a világos szürkéig terjed altípustól függő tónusú szürke erezettel. Tiszta, világos megjelenése és használati tulajdonságai miatt elsősorban konyhai, fürdőszobai felhasználásra kedvelt. Tisztaságot sugárzó, világos falfelületek, munkalapok alakíthatók belőle, de beltéri lépcsők, ablakpárkányok kialakítására is kiváló.

rosalia light

Rosalia Light

Törökország egyik legismertebb márványa a halvány rószaszínű Rosalia Light. Nem csak a közel-keleti térségbe és Kelet-Európába, hanem Nyugat-Európába, sőt, a tengeren túlra is indulnak nagy tételű szállítmányok. Tetszetős színe és kedvező tulajdonságai közkedvelet alapnyaggá teszik főleg lépcsők és talajburkolatok készítésére, de alkalmas mosdók és más fürdőszobai, konyhai felszerelések kialakítására is.

palissandro

Palissandro

A Palissandro (vagy rózsafa márvány) egy olasz, dolomit alapú márványfajta, amelyet már több, mint 500 éve alkalmaznak a mesteremberek. Kristályosdott homokkő és flogopit tartalmának köszönhetően heterogén típus, több színváltozata is létezik. Alap fajtája enyhe bézs színezetű, szinte krémes, amit a jellegzetes csíkozás tarkít. Bluette-nek is nevezett másik fő változata sűrűbb, és markánsabb sötétszürke vonalvezetésű, enyhén csillogó. Előszeretettel alkalmazzák fürdőszobai felületek, lépcsők, padlók kialakátására.

thassos

Thassos

Makulátlan hófehér márvány Görögországból – ez a Thassos. Van-e pompázatosabb építőanyag egy makulátlan, ragyogó kőnél, amely még ráadásul számtalan előnyös tulajdonsággal is bír? A Thassos kültéri alkalmazásra is igazán népszerű, belső felületekre pedig az egyik legnemesebb választás. Mivel finom szemcsés szerkezetét még erezet vagy egyéb elszíneződés sem tarkítja, gyakori, hogy a kontraszt hatás kedvéért más, színes kővel kombinálják, például járólapok vagy falfelületek esetében.

trani fiorito

Trani Fiorito

A Trani Fiorito származási helye Olaszország. Visszafogott krémes színezete bézs vagy rózsaszínbe hajló. Halvány szürkés, rózsaszín erezet díszíti. Nagyon finom szemcsés alaptextúrája kellemes, diszkrét szépséget sugároz.

botticino

Botticino

Olaszországból származó bézs színű márványkő. A Botticino gyönyörű, egyenletes bézs alapszínét vékony kőerek és kalcitkristályok teszik teljessé. A fő variánsokat a kő vastagsága, a háttér egyenletessége és több vagy kevesebb sötétebb kőér jelenléte adja.

rainforest green

Rainforest Green

A Rainforest Green márvány Indiából egy Vidhasar nevű falu melletti kőbányából származik. Ez a márvány a keményebb kövek közé tartozik összehasonlítva más fajtákkal. A vágása és fényesítése álltalában a gránitokhoz használt gépekkel történik. Az erezettsége és karakterisztikája szállitmányonként eltérhet attól függően, hogy a bánya mely részéből bányászták ki.

Mint a természetes kövek általában ezt a követ is tömíteni kell, hogy meghosszabodjon az élettartama. A táblák erezetét ezért gyantával tömítik mielőtt a feldolgozás elérné a polírozó fázist. Közeli testvére a barnásabb színű Rainforest Brown.

rainforest brown

Rainforest Brown

A Rainforest Brown egy igazi egzotikus színvilágú, különleges márvány Indiából. A Rajasthan környékén termelt kő alapvetően földbarna, ám buja, élettől tobzódó, egészen színes mintázatai, magát az esőerdőt hozzák el nekünk, ahol keletkezett. A márványok között annyira keménynek számít, hogy néhol gránitként is utalnak rá – ahhoz hasonlatós tulajdonságai miatt. Az igazság az, hogy a márványok keletkezésének hagyományos útja helyett, a Rainforest kő egy kicst más, ún. szerpentinizálódáson esik át, mire elnyeri végső formáját. Előszeretettel alkalmazzák munkalapként vagy a fürdőszobák, de tulajdonképpen bármelyik helység buja élettel való megtöltésére is. Rokon fajtája a zöldesebb színezetű Rainforest Green.

daino reale

Daino Reale

A Daino Reale márvány Olaszországból, Szardínia szigetéről származik. Különlegessége, hogy gyakran „lapozgatásra” alkalmas táblákat lehet készíteni belőle, azaz az egyik kő mintája tovább folytatódik – vagy akár tükrözi – a szomszéd darabon. Ez a tulajdonsága a kialakulás körülményeinek köszönhető. Megjelenése bézs vagy halvány sárga, lágy, halvány erezettel. Kiválóan alkalmas nagyobb egybe függő felületek, padlók, falak, lépcsők kialakítására, mivel harmonikus kinézete éppen enyhén változatos, a szemnek egyáltalán nem unalmas.

rosso verona

Rosso Verona

A Rosso Verona kő használata már az ókori Rómában is ismert. Rendkívüli népszerűségnek örvendett a késő középkori, illetve reneszánsz Itáliában, elsősorban a névadó Verona, és az akkori hatalmi központ, Velence építészetében, sőt, a kézművesek, szobrászok is előszeretettel használták. Mint tudjuk, a márvány az a kő, ami soha nem megy ki a divatból, így ma is kiváló választás. Alap piros, vöröses színezetét szinte buborékszerű narancssárga vagy fehér csomópontok, és az ezeket összekötő erezetes hálózat teszik egyedivé. Az átlag márványhoz képest kicsit kevésbé kemény, könnyebben alakítható.

emperador light

Emperador light

Az Emperador márványt egy spanyol kőfejtőben, Novelda közelében termelik ki. Ez a természetes kő fehér erezetét, és világos csomópontjait a kialakulása során beépült kálcit kristályoknak köszönheti. Kellemes, meleg színvilága szinte bármely helyiségbe képes harmóniát, nyugalmat sugározni. Sötétebb színvilágú párjával, az Emperador Darkkal gyönyörű kontraszt mintázatú padlókat, falfelületeket alakíthatunk ki.

emperador dark

Emperador dark

Az Emperador Dark márványt egy spanyol kőfejtőben, Novelda közelében termelik ki. Ennek a természetes kőnek ez a sötétebb változata, sötétbarna alapszínét arany és fehér mintázat díszíti. Az Emperador márvány nagyon egyedi, egymástól az átlagosnál eltérőbb kinézetű lapokat képezhet, így célszerűbb több darabot is megtekinteni választás előtt. Világosabb színvilágú párjával, az Emperador Lighttal gyönyörű kontraszt mintázatú padlókat, falfelületeket alakíthatunk ki.

verde guatemala

Verde Guatemala

A Verde Guatemala a Rainforest Greenhez hasonló módon kialakult, szerpentin típusú Indiai márvány. Színvilága azonban lényegesen eltér, egy sokkal homogénebb zöld alapszínezetet díszít a jellegzetes fehér vagy fekete erezet. Jellemzően sötétzöld, de annál világosabb árnyalatai éppúgy megtalálhatók, mint a már feketébe hajló változatok.

nero marquina

Nero Marquina

A Nero Marquina egy gyönyörű, éj fekete márvány Spanyolországból. A klasszikus sötét alapot egészen különleges fehér erezet díszíti. A kis csatornák mintázata eltér a márványoknál szokásostól, nagyobb összevisszaságban, jelegzetes cikk-cakkok, kereszteződések teszik egyedien izgalmassá a Nero Marquina-t. Ez a különlegessége, és az összkép, amit a kő sugároz, egyaránt kitűnő választássá teszik mind klasszikus, mind modern kompozíciókban.

perlino rosato

Perlino Rosato

A Perlino Rosato Olaszországból származik, keletkezése a Kréta korra tehető – bár egyes vélemények szerint kicsit korábban, már a Jura korban lezajlott a kialakulása. Kinézete az átlagosnál homogénebb, halvány rózsaszínű, amit egészen vékony sötét erezet díszít. Árnyalatai miatt azonnal adódik a fürdőszobai felhasználás, de más helyiségekben is jól mutathat.

breccia oniciata

Breccia Oniciata

Ugyancsak az antik korok óta használt klasszikus olasz márvány. A Breccia Oniciata egyedülálló pezsgős, bézs, rózsaszín színvilága remekül illik a világosat előnyben részesítő modern trendekbe is. Jellegzetes, sokszögszerű formációk borítják, amelyek gondoskodnak arról, hogy minden darab egyedi motívumokat jelenítsen meg. Lágy, meleg kisugárzása sugallja az intimitást, elsőrangú fürdőszobába, sminkszobába.