20-599-9631 | 20-262-4995

Mészkő-travertin

Könnyen alakítható, divatos kő mediterrán és klasszikus épületekhez
A mészkő-travertin jelenleg az építőipar legkedveltebb anyaga, lágy tónusú színárnyalatai és könnyű faraghatósága, alakíthatósága miatt. A felületi hézagok szakszerű tömítése szükséges az időtállóság érdekében! Akár matt, fényes vagy antikolt felületet igényel a vásárló, szakembereink elvégzik a tömítést és a polírozást. A mészkő-travertin táblákban érkezik hozzánk, és a kívánt méretre vágjuk fel, így teljesen egyedi igényekhez is tudunk igazodni! Nálunk nem csak megvásárolhatja, hanem el is készíttetheti mészkő-travertinből egyedi elképzelését. Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.
A mészkő-travertin jellemzői
Az építészeti és divatirányzatnak megfelelően több, mint 2000 éve töretlenül alkalmazzák. Ennek fő oka, hogy széleskörűen felhasználható anyag. Alkalmas mind kül-, mind beltéri használatra padlóburkolatnak, pultoknak, párkányoknak, járófelületnek, terasznak, fedlapoknak és oldalfali díszburkolatnak egyaránt.
A mészkő üledékes kőzet, amely nagyobb tömegű állóvizekben eredetileg laza formában ülepedik le. Anyagának legalább 90%-a kalcium-karbonát. A fennmaradó rész tartalmazhat mésziszap-szemcséket, kövület-töredékeket, valamint más törmelékes szemcséket. Ezt a kezdetben hézagos üledéket a későbbiekben rárakódott rétegek tovább tömörítették, így végül egy csak kissé hézagos tömör kőzet alakult ki.
A mészkő-travertin szivacsos szerkezetű, speciális felületkezelést, tömítést igényel. Jelenleg az egyetlen olyan magyar cégként vagyunk jelen a piacon, akik a travertin minden megmunkálási folyamatát elsajátították és alkalmazzák. Cégünk sok időt és energiát fektetett a hazai szakemberképzésbe. Munkatársaink Rómában, a helyi mesteremberektől tanulták meg ennek az anyagnak a pontos és egyetlen lehetséges kitöltési technológiáját. A természetes mészkövek színárnyalatai változnak, amit a kitöltésnél figyelembe kell venni a tökéletes összhatás érdekében. A mások által alkalmazott és javasolt fugázással szemben, az általunk használt technológiával végzett kitöltés időtálló, nem folyik ki, a hőtágulási együtthatója a kőével meggegyező, és egybecsiszolt felület képezhető belőle.

    Ajánlatkérés

    Ha termékünk elnyerte tetszését, és szeretné megvásárolni, vagy többet megtudni róla, hívjon bennünket a +36-20-599-9631 telefonszámon, vagy írjon nekünk! (kattintson az "Ajánlatkérés"-re)