20-599-9631 | 20-262-4995

Márvány

Erőt és eleganciát sugárzó, igény szerint könnyen alakítható természetes kőzet
Ellenálló, mégis könnyen faragható, sokrétűen felhasználható anyag. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően padló- és falburkolatnak felhasználva a belső tereknek egyedülálló, exkluzív megjelenést biztosít. Készülhet márványból mosdópult, bárpult, lépcső, ablakpárkány, homlokzati burkolat, padlólap, asztallap vagy akár kandallóburkolat. Raktárainkban a világon előforduló márványok jelentős részét megtalálja. Nálunk nem csak megvásárolhatja, hanem el is készíttetheti márványból egyedi elképzelését. Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.
A márvány jellemzői
A márvány azért foglal el évszázadok óta különleges helyet a természetes kövek között, mert kedvező tulajdonságai mellett annyira esztétikus a megjelenése, hogy klasszikus alapanyagként egyszerűen soha sem megy ki a divatból. A márvány hosszú idő alatt, különleges körülmények között, egy speciális metamorfózis során alakul ki. A Föld mélyében, nagy nyomás alatt, igen magas hőmérsékleten mészkőből kristályosodik ki, majd a kőzetlemezek mozgásainak hatására kerül a felszínre.
A kristályosan szemcsés márvány szerkezete a nyomás hatására tömörebb mint a mészkőé. Felülete polírozva gyönyörű csillogó, színvilága gazdag. Mint a természetben található sok bányászott kő, úgy a márvány is sokféle, csodálatos színváltozatban lelhető fel. A teljesen fehértől a feketéig, a színskála szinte minden árnyalatában előfordul. A frissen tört márványlapokon a szemcsék erősen fénylenek, innen kapta a kő a marmarein (‘fényleni’) görög szóból a nevét.

    Ajánlatkérés

    Ha termékünk elnyerte tetszését, és szeretné megvásárolni, vagy többet megtudni róla, hívjon bennünket a +36-20-599-9631 telefonszámon, vagy írjon nekünk! (kattintson az "Ajánlatkérés"-re)